Er is veel te doen over privacy de laatste tijd. Wist je dat je ook In Office een aantal zaken kunt instellen om je privacy te bewaken? In deze blog laten we je zien hoe je dit doet.

Je privacy bewaken in Word

Stel: je wil een Word-document elektronisch gaan verspreiden. Voordat je het document de wereld in stuurt, kun je het door Word laten controleren op privacygevoelige informatie. Denk hierbij aan commentaar dat er nog in staat, persoonlijke informatie, verborgen tekst en dergelijke. Hiermee voorkom je dat je een document verspreidt waarin nog allemaal commentaar te lezen is, iets wat natuurlijk vrij slordig overkomt. Een Word-bestand controleren op privacygevoelige informatie, zo doe je dat: Druk op Bestand, selecteer Controleren op problemen en vervolgens Document controleren.     Je ziet nu alle opties waar je je document op kan laten controleren. Het meest handig is het om alles aan te vinken; zie onderstaande afbeelding.     Alles aangevinkt? Druk dan op Controleren. Word gaat nu aan de slag voor je. Wanneer de klus geklaard is, toont Word je de resultaten van de controle. Dat kan er als volgt uitzien:     Heeft Word iets gevonden wat je niet in het document wilt laten staan? Klik dan op Alles verwijderen achter het desbetreffende onderdeel. Tip: Als Word hiermee klaar is, is het slim om daarna voor de zekerheid nog een keer op Document controleren te drukken. Zo weet je zeker dat alles wat je wilt verwijderen, ook écht weg is.  

Automatisch verwijderen

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Laat Word dan automatisch je persoonlijke gegevens verwijderen. Je doet dit als volgt: Ga naar de opties voor Word, kies voor Vertrouwenscentrum > Instellingen voor vertrouwenscentrum > Privacy opties en zet een vinkje bij Waarschuwen voor het afdrukken en Persoonlijke gegevens uit bestandseigenschappen verwijderen bij opslaan. Zie ook de onderstaande afbeelding:  

Je privacy bewaken in Excel en PowerPoint

Het mooie van Office is dat het bewaken van je privacy in Excel en PowerPoint precies op dezelfde manier gaat. Heb je dus een Excel- of Powerpointbestand waaruit je je persoonlijke gegevens wilt verwijderen? Ga dan op dezelfde manier te werk zoals hierboven staat beschreven. Heel veel succes!