Hoe denken onze klanten over ons? Zijn onze medewerkers tevreden? Welke verbeterpunten zijn er? Ook als je een vragenlijst wilt maken, is Office 365 je beste vriend. Want of het nu gaat om een tevredenheidsonderzoek, een quiz of een poll, het maken van een vragenlijst is een koud kunstje in Office 365. Zo kun je eenvoudig de vinger aan de pols houden bij je klanten en medewerkers. De mogelijkheden zijn legio!

Zo maak je een enquête, quiz of poll in Office 365

In Office 365 online kies je voor Forms:       Kies voor Nieuw formulier maken:     Je kunt dan een titel en beschrijving opgeven. Kies vervolgens voor Vraag toevoegen:     Bij elke vraag kun je uit verschillende opties kiezen. In dit voorbeeld selecteren we de optie Keuze     In het volgende scherm kun je de vraag invoeren en de verschillende keuzemogelijkheden, zoals ‘Tevreden’ of ‘Ontevreden’.     Behalve de optie Keuze kun je ook kiezen voor een tekst, een rating of zelf een aantal opties bedenken en die op een schaal aangeven.  

Je eigen sausje

Natuurlijk is het leuk om je vragenlijst te personaliseren. Onder het tabblad Thema kun je kiezen uit verschillende kleuren en afbeeldingen. Ook is het mogelijk een eigen afbeelding toe te voegen.    

Het versturen van de enquête

Is het formulier helemaal naar je zin, dan kun je de enquête versturen. Je doet dat onder het tabblad Delen. Ook hier zijn er verschillende manieren. Je kunt een link kopiëren, een QR-code maken, de vragenlijst embedden op je site of je enquête rondmailen. Je hebt hierbij ook de optie om te kiezen wie het formulier allemaal mag invullen.    

Het analyseren van de antwoorden

En dan is het wachten op de reacties! Zodra die binnenkomen, zie je dat er op het tabblad Antwoorden een getal verschijnt.     Op dit tabblad kun je vervolgens van elke vraag de antwoorden zien die er zijn gegeven. Ook worden er overzichtelijke diagrammen gepresenteerd.    

Heel veel succes met het maken van je enquête!?

Heb je toch nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.