Zo tegen het eind van december blikken we graag nog even terug op het jaar dat bijna achter ons ligt. En dat doen we met een positief gevoel. 2017 was voor ons een succesvol jaar vol nieuwe ontwikkelingen. We nemen u graag even mee terug in de tijd, maar we kijken ook alvast vooruit naar het jaar dat komen gaat. Want ook in 2018 zetten we de sokken er weer in!

CodeBoss, een andere tak van sport

Op een haar na 18 jaar doen we bij OfficeSpecialisten waar we goed in zijn: de ontwikkeling van maatwerk software-oplossingen op basis van MS Office. Daarnaast bouwden we onder de OfficeSpecialisten-vlag al webapplicaties en apps voor mobiele devices. Omdat het hier om een heel andere tak van sport gaat, hebben we het bedrijf CodeBoss (spreek uit als kootbos) opgericht. Hier bouwen de echte ‘bazen van de code’ met heel veel plezier en enthousiasme aan de mooiste applicaties voor onze klanten. In 2017 ging CodeBoss daadwerkelijk van start en we zijn er trots op dat we kunnen spreken van een succesvol eerste jaar.

Andere dynamiek

Natuurlijk hebben ook de mensen van OfficeSpecialisten niet stilgezeten. Naast de wat kleinere projecten, die bij ons doorgaans een dag of vier duren, hebben we dit jaar ook een aantal grotere projecten mogen uitvoeren. En we merken dat dit soort opdrachten een heel andere dynamiek met zich meebrengen.

Marathon

Als hardloper doe ik ongeveer drie kwartier over een afstand van tien kilometer. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik de marathon dan ook in iets meer dan drie uur loop. Met IT-projecten is het precies zo, weten we inmiddels uit ervaring. Het risico op verstoringen is bij langere projecten gewoon groter. En de kans dat bepaalde ideeën in de loop van een project veranderen, neemt toe naarmate je langer met zo’n project bezig bent. Bovendien zijn de specificaties bij aanvang van een project soms nog niet helemaal duidelijk. Kortom, het is van tevoren vaak veel lastiger aan te geven hoeveel tijd zo’n project in beslag neemt.

Professionaliseringsslag

Daarom gaan we in 2018 een verdere professionaliseringsslag maken. En als klant gaat u dat ongetwijfeld merken! Zo willen we meer communicatiemomenten gaan inplannen. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent, maar ook wat wij van u verwachten. Doorlooptijden zullen misschien wat langer worden dan u van ons gewend bent. Maar uiteindelijk hebben al die veranderingen slechts één doel: wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Nieuwe medewerkers

Ook voor 2018 hebben we weer de ambitie om verder te groeien. Want ook in volgend jaar zetten we de sokken er weer graag in. Daarom zijn we erg blij om u te kunnen vertellen dat we op 1 maart een nieuwe medewerker mogen verwelkomen. Het zou helemaal mooi zijn als we daarnaast nóg een of twee mensen aan ons team kunnen toevoegen. Heeft u een tip, dan houden we ons van harte aanbevolen!

Ten slotte…

Namens de teams van OfficeSpecialisten en CodeBoss wens ik u prettige feestdagen en een succesvol 2018!