Word-document opnieuw inrichten Je kent het vast wel. Je hebt een flink Word document gemaakt, maar je bent niet helemaal tevreden over de indeling. Je kunt dan natuurlijk met knippen en plakken aan de slag, maar Word heeft hier een veel makkelijkere optie voor! Die optie is te vinden in het navigatievenster. En het mooie is: het werkt niet alleen supersnel, maar ook nog eens heel overzichtelijk. Zo voorkom je dat je per ongeluk een stukje overslaat. Je Word-document opnieuw indelen zonder knippen en plakken, zo doe je dat!

Stap 1

Open het document dat je opnieuw wilt indelen en kies in het lint voor Beeld. Word herinrichten Afbeelding1

Stap 2

Zet het vinkje aan bij Navigatievenster. Word herinrichten Afbeelding2 Je ziet nu aan de linkerkant de hoofdstukken en paragrafen die je aangemaakt hebt. In ons voorbeeld ziet de oude indeling er als volgt uit: Word herinrichten Afbeelding3

Stap 3

Om het document opnieuw in te delen, selecteer je de kopjes die je wilt verplaatsen en sleep je deze eenvoudig naar de juiste plek. In ons voorbeeld-document willen we graag “Onze missie” na de “Inleiding”, gevolgd door “Voorstellen”, “Track Record”, “Toekomst” en “Feedback”. En bij Track Record willen we de klanten op alfabetische volgorde plaatsen. Na wat gesleep heb je een mooi nieuw ingericht document: Word herinrichten Afbeelding4 Kortom, met deze handige optie heb je in een handomdraai een nieuw ingedeeld Word-document, waarbij de opmaak netjes blijft, zonder dat je per ongeluk een stukje overslaat!

Bonustip

Mocht je je afvragen hoe we aan die willekeurige tekst in het document komen… ook dat is een fluitje van een cent! Zo plaats je zo’n random tekst in je document:
  1. Maak een leeg Word-document aan
  2. kopieer de volgende tekst erin: =Rand(10,10)
  3. Druk op Enter